project - IBIS

De IBIS school in Bredene, Koninklijk Werk, is een school met bijhorend internaat. De jongeren worden er 24/7 opvang aangeboden. De school heeft een eigen sfeer die mee bepaald wordt door de uniformen van zeelieden. Zowel leerlingen, leerkrachten als directie dragen dit uniform.

De school heeft, in zijn vernieuwing, nood aan een nieuwe ontmoetingsruimte en sportruimte. Door de beperkte ruimte en de vastgelegde bouwplaats, was het noodzakelijk om de twee ruimtes op elkaar te stapelen. De polyvalente ruimte beneden, als een transparant doorgeefluik, de sporthal er boven op met een majestueus zicht op de Spuikom van Oostende.

Door de specifieke locatie werd de vorm bepaald. Een afschuining onder 45° vormt het thema. De benedenverdieping, iets kleiner dan de bovenverdieping wordt als het ware uitgehold waardoor luifels ontstaan. Het geheel wordt afgewerkt in een eenvoudige, witte staalplaat.

i.s.m. Alheembouw, L.A.B.E.A.U., Schoonackers