project - Tienerschool

Het wedstrijdontwerp voor de nieuwe tienerschool brengt structuur in de bestaande schoolsite. Het nieuwe gebouw combineert twee bouwrichtingen in één volume. De hoogteverschillen in het terrein worden erin opgelost en door de wisselende bouwhoogte ontstaat een visueel verschaald volume. De landschapsaanleg verbindt bestaande en nieuwe open ruimte tot een interessant en doorleefd geheel dat inzet op een duurzame beleving.

Het gebouw is ritmisch in opzet. Het flexibele casco laat aanpassingen in de tijd en in ontwerpfase gemakkelijk toe. Het interieur is modulair opgevat. Met standaard elementen worden alle ruimtes afgescheiden en ingericht volgens de wisselende behoeftes. Bijzonder is de organisatie volgens leerunits, waarbij de klassieke gangruimte wordt vervangen door een dynamische open ruimte die gebruikt wordt als lerende ruimte, maar ook als sociaal hart van het gebouw. De grote tribunetrap ondersteunt deze functie.

i.s.m. Styfhals architecten, burO Groen, Ingenium, VK Engineering, Defonseca